hårborttagning.jpg

Hårborttagning

hos Bluhme Clinic

priser hår.jpg

IPL-metoden - Powerlite 600EX

I en Powerlite-behandling använder vi oss av IPL, som står för Intensivt Pulserande Ljus.

Detta har inneburit en revolution när det gäller hårborttagning. IPL-metoden tar bort håret för gott och innebär varken smärta, tidskrävande behandlingar eller risker för huden. IPL-metoden för hårborttagning är säker, effektiv och smärtfri och överlägsen andra äldre metoder som vaxning, laser, diatermi, vad gäller såväl effektivitet och biverkningar som resultat.

Hur fungerar det?

IPL-metoden bygger som sagt på intensivt pulserande ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av melaninet i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den tillväxtfasen av växtcykeln. Därmed kan inte nytt hår bildas igen.

Vad kan behandlas?

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. IPL-metoden har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Dock kan det vid kraftig hårväxt, till exempel skäggväxt, krävas fler behandlingar.

Inledande konsultation

Behandlingen börjar alltid med en inledande konsultation. Då får du en grundlig genomgång av hur behandlingen går till. Vi förklarar då steg för steg alla ingående moment och bedömer också kvaliten på din hårväxt. Här får du också med produkter som du använder för att förbereda huden inför behandlingen.

Behandlingen – snabb, säker och smärtfri

Ljuspulsen brukar kännas som en lätt ilning eller kittling. Många känner ingenting över huvud taget. Efter behandlingen kan i vissa fall en lätt rodnad uppstå. Den försvinner inom några timmar. Behandlingstiden varierar, men en armhåla tar ca tio minuter att behandla och ett ben tar upp till en timme. Vid varje behandling förstörs normalt 60-90 % av hårsäckarna i tillväxt fasen, varför totalt 4-6 behandlingar brukar krävas.

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och en månad efter behandling. Mellan behandlingarna rakas eller klipps håret bort. Använd inga metoder som avlägsnar hårroten som t.ex. vaxning eller pincettplockning.

Powerlite 600EX

Apparaten vi använder, Powerlite 600EX, genomgår löpande produktutveckling, tester, forskning och uppföljning, allt i nära samarbete med hudterapeuter och läkare, för att garantera goda resultat. De kliniska undersökningar som gjorts visar att Powerlite 600 håller vad som utlovas.